Annons
Nyheter

Ingvar Carlsson – en lagspelare när andra sticker Sahlin i ryggen

Göran Persson, Björn Rosengren och Kjell-Olof Feldt – plötsligt tycks det dyka upp en gammal gnällig socialdemokrat i varje hörn som tänker högt om Mona Sahlins tillkortakommanden.
Nyheter • Publicerad 3 september 2010
Ingvar Carlsson ? ställer upp när andra sviker. Även kommunalrådet Ulf Olsson applåderade Sahlin på Stora Torget.
Ingvar Carlsson ? ställer upp när andra sviker. Även kommunalrådet Ulf Olsson applåderade Sahlin på Stora Torget.Foto: Lennart Magnusson

En del med namn, andra anonymt. De senare förstås med de grövsta utfallen.

Inte för att den här sidan brukar hylla Sahlin – det finns en rad skäl att hoppas att den rödgröna politiken inte blir verklighet – men påhoppen inifrån på Sahlin så här i valspurten lämnar ändå en bitter bismak.

Annons

Men då dyker han upp där på Stora Torget i Borås: Ingvar Carlsson. Visst, han ger sig på Reinfeldt så s-anhängarna i publiken jublar, raljerar över att han snart hoppas kunna välkomna Reinfeldt i klubben för f.d. statsministrar. Elfsborgaren Carlsson är inte den som drar sig för tuffa sparkar.

Men även den som inte delar hans politiska uppfattning kan känna att det ändå är något hedervärt med en företrädare som inte gnäller bakom ryggen på den som nu har hans gamla uppdrag, utan istället stöder när det är tufft.

Man blir där i höstsolen på torget trots allt påmind om varför det alltid varit så lätt att respektera Carlsson. Och man förstår varför Reinfeldt uttryckte sig som han gjorde i Anita Kratz bok Ensamvargen:

”Ingvar Carlsson är en genuin människa, en demokrat i grunden, en lagspelare. Vi kritiserade honom för att vara grå men han stod för ett demokratiskt ledarskap.”

Katarina Larsson, politisk redaktör
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons