Annons
Nyheter

Ännu ett skäl att säga "JAAA!" till SVT

Egentligen ville han göra det redan i SVT:s utfrågning häromveckan men då blev Lars Ohly avbruten av Anna Hedenmo och Mats Knutson.
Nyheter • Publicerad 17 september 2010
Ohly friade i TV4. Ett inslag som SVT är glada över att de slapp ha i sin utfrågning.
Ohly friade i TV4. Ett inslag som SVT är glada över att de slapp ha i sin utfrågning.Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Därför dröjde det till TV4:s utfrågning i onsdags innan vänsterledaren kunde fria i direktsändning. Och svaret stod att läsa på Aftonbladets första sida i går: "JAAAA!".

Det är vackert med kärlek. Härligt när människor gifter sig, och nyblivne valutfrågaren Peter Jihde, som också är programledare i Idol, har ju varit med om det förut.

Annons

Det var på den tiden han ägande sig åt nöjesprogram på heltid, innan han fick uppdraget att se till att det inte bara blev trist politik utan lite mer drag i TV4:s utfrågningar. Och en fredagskväll, den 30 oktober 2009, blev det plötsligt känslosamt i det direktsända Idolprogrammet. Via en stor skärm friade Andreas Heydeck till flickvännen Rebecca som satt i publiken. Jihde hanterade det utmärkt.

Nu kan man ju tycka att det är skillnad på Idol och partiledarutfrågning. Tycka att ett frieri känns mer på sin plats när det görs av en ung man i ett underhållningsprogram än av en partiledare, 53 år, som just anklagat regeringen för att vanstyra landet och lanserat sig själv som den som ska återställa rättvisan igen.

Men det där är nog en förlegad inställning. Budskapet från TV4 är nämligen att valrörelsen är underhållning och Ohly har uppenbarligen fattat galoppen.

Undrar om han inte rentav hellre skulle fortsätta att dela studio med Jihde i kväll i Idol kl 20.00 än att grillas i SVT:s slutdebatt. För där vet man vad som gäller, eller som programledaren Mats Knutson skriver på Twitter:

"Slutdebatten i SvT på fredag kl 20.00 i SVT1. Valets viktigaste frågor. Inget trams och inget flams." Så uttrycker sig den som friar till väljarnas seriösa sida. Gammalmodig eller ej, men nog får man lust att svara "JAAAA!".

Katarina Larsson, politisk redaktör
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons