Annons
Nyheter

Första repetitionen!

Nyheter • Publicerad 15 maj 2008

Blir väckt av det serbiska bidraget klockan 05.00. Dom är helt fantastiska och numret är väl koreograferat med mycket sköna ljudeffekter. Ja, serbiska sopgubbar kan verkligen sin grej.

Äter frulle som numera består av frukt till följd av den allt för snabbt kommande "beach 2008".

Annons

Åker till arenan och får kalla handen?!? Ja, just det.......måste ju först till press-centrat och få min ackreditering som försvunnit. Väl på plats i arenan igen genomför vi första repet inför en väldigt nyfiken presskår som efter ett par genomdrag jublar och klappar händer. Ett väldigt bra första rep.

Sedan stundade en presskonferens med hela den internationella media-circusen. En fantastisk tillställning med oerhört positiv respons från bland annat Sydafrika, Australien, England, Sverige och många fler.

Dom flesta kan redan nynna på låten här nere så nu ser det ganska bra ut kan man säga. Svt?s sågning i söndags betyder inte nånting här på plats i alla fall och det är ju skönt.

Charlotte lyser med sin frånvaro men Martin (Björkmans snubbe) morsade vi på inne i diesel-affären i stan idag. Mätte dock inte hans ben utan jag får hålla mig tills Perelli dyker upp igen.

På väg till stan såg vi en hel del sönderbombade hus som fortfarande inte efter drygt 10 år är upprustade. Vår guide berättade med tårfyllda ögon om när hon som elvaåring föll offer för nato-bombningarna i Belgrads bostadskvarter. Ett väldigt starkt minne av den berättelsen kommer för alltid att finnas inpräntat hos oss alla som befann sig på bussen.

Med dom orden säger jag godnatt här nere ifrån Beograd som faktiskt ändå är en underbar stad.

Ciao

?

Jonas Liberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons