Annons
Nyheter

Otaktiskt skamgrepp från Socialdemokraterna

Socialdemokraternas annonskampanj om hur mycket paret Reinfeldt har tjänat på regeringens skattesänkningar måste vara valrörelsens absoluta lågvattenmärke.
Nyheter • Publicerad 5 september 2010
Att rikta in sig på paret Reinfeldt är lågt.
Att rikta in sig på paret Reinfeldt är lågt.Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Att låta påskina att statsminister Reinfeldt styr landet utifrån egna intressen är ett tydligt exempel på den sorts negativt kampanjande som S anklagar alliansen för att bedriva.

Ja, statsminister Reinfeldt har tjänat på jobbskatteavdragen och slopandet av den statliga fastighetsskatten, ungefär lika mycket som Mona Sahlin faktiskt.

Annons

Frågan är om Socialdemokraterna hade tagit till sådana här slag under bältet om man inte haft rekordlåga opinionssiffror och en jagad partiledare som även kritiseras internt. Troligtvis inte.

Både partierna och väljarkåren förlorar på att negativt kampanjande kommer i vägen för en ärlig sakpolitisk debatt. Förhoppningsvis avstår Moderaterna därför från att svara med samma mynt.

Johan Söderström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons