Annons
Nyheter

Var är barnflickan??

Nyheter • Publicerad 5 december 2008

Stämningen i Wellington denna fredagkväll är på topp. Och här sitter jag med en 2-åring på rummet... Ja, ja, fick i alla fall "smaka" lite på partymyllret och beskåda det på avstånd medan Linnea somnade i vagnen på väg till Thaistället jag spanat in tidigare. Avnjöt en fantastiskt god Pad Thai på vandrarhemmet och kunde glatt konstatera att det är en salig blanding med människor här. Mest unga backpackers men också några 50-plusare och en och annan familj. Vi bor på YHA Wellington City.

Det känns riktigt kul att vara iväg, jag älskar att köra bil på Nya Zeeland. Det tar ett litet tag att vänja sig vid de slingriga vägarna och vänstertrafiken men när man väl kommit in i det är det bara att njuta av scenerierna. Har lagt upp massor av bilder från färden mellan Nelson via Picton till Wellington. Färjeturen tog tre timmar och Linnea höll sig vaken och aktiv hela resan. Det var ganska många barn ombord och färjan är verkligen barnvänlig. Det fanns till och med ett eget rum för spädisar med spjälsängar som de kan sova i (se bild i bilddagboken).

Annons

Wellington har jag besökt några gånger tidigare så vi drar vidare norrut i morgon efter frukost. Däremot är det första gången jag kör bil här och det är liiiiite mer trafik än i Nelson... Körde helt fel och åkte runt och runt och kom plötsligt in i en tunnel och vet inte riktigt var jag hamnade... Men vi kom fram till vandrarhemmet till slut, puh, det var lite svettigt där ett tag...

Länk till dagens bilder: http://steje.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1228431601&id=303021008

Jessica Steje
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons