Annons
Nyheter

Uppslukad av sommaren

Nyheter • Publicerad 5 september 2010

Efter en helt fantastisk sommar har nu mitt nya liv börjat. Livet som student på Nordiska folkhögskolan i Kungälv där jag påbörjat den fyra år långa utbildningen för att bli teckenspråkstolk. Lite knasigt känns det ju förstås att börja något helt nytt nu när jag precis utbildat mig till massageterapeut, men det är min dröm att på sikt kunna kombinera dessa två yrken. Försöker tänka att ingenting är bortkastat och att alla bitar faller på plats så småningom om jag bara fokuserar på en sak i taget. Inte min starkaste sida, min devis liknar mera “allt på en gång” och det blir ganska rörigt mellan varven?

Linnea var med mig på skolan i fredags och som alltid är det en fröjd att se vad som händer med henne när hon omger sig med en tecknande miljö. Hon skiner upp och kan knappt tro att det är sant att ALLA tecknar, att alla kan förstå vad hon “säger”. Ingen förstår allt hon säger, inte jag heller, eftersom hon hittar på massor av egna tecken, men det är helt fantastiskt att se den där glädjen i hennes ögon. Hon betraktade intensivt min döva teckenlärare när han pratade med några elever och försökte härma alla hans rörelser. Det såg väldigt roligt ut, ett hysteriskt viftande med armar och händer och då och då ett faktiskt tecken. En annan upplyftande händelse är att hon pratar och ljudar mer och mer. Hon har fått kläm på språkmelodin och det låter som om hon säger vissa ord trots att hon inte uttalar bokstäverna. Härligt!

Jessica Steje
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons