Annons
Nyheter

That's more like it!

Nyheter • Publicerad 7 december 2008

Dagen har bjudit på fantastiska naturupplevelser och väger upp gårdagens långa, händelselösa körning. Blev förtjust i Taupo, det var härlig atmosfär och vi träffade några trevliga människor vid frukosten. Bland annat två finska damer som skulle resa runt på södra halvklotet i två år! Coolt.

Vi startade dagen med ett besök på Taupo Museum och körde sedan mot Rotorua, men vi hann inte så långt innan vi upptäckte Huka Falls, ett vattenfall som vi stannade vid och tittade närmre på. (Se bilder i bilddagboken). Därifrån var det inte långt till Craters of the Moon. Det lät spännande så vi åkte dit. Jag trodde att det skulle vara en krater bara som man skulle titta på men det visade sig vara en park med inträde. Det skulle ta en timme att ta sig runt, så jag blev lite tveksam om vi skulle ge oss i kast med en så lång promenad i värmen, men som tur var gick vi in. Om det var varmt utanför parken så blev det ännu varmare. Det kom stora rökmoln steg upp från marken här och var, helt overkligt. Vi gick på en ramp hela tiden för landytan var för varm att gå på. Stora kratar hade bildats i marken och i en av kratrarna kokade gyttjan. Vad jag förstod av vykorten som såldes utanför parken var detta bara en försmak av vad Rotorua har att bjuda på, så jag ser fram emot att se fler udda jordiska fenomen, jag har aldrig sett något liknande.

Annons

Svaveldoften som jag hört talas om var svag när vi nådde Rotorua, men när vi var och handlade stank det så mycket att jag nästan mådde illa. Det luktade verkligen ruttet ägg. Doften kommer just av alla bubblande pölar som finns här. Det blir upptäcksfärd imorgon. Min mobil har ingen kontakt med nätverket så några Maorier har jag ännu inte fått kontakt med...

Dagens bilder: http://Steje.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1228604401&id=303720044

Jessica Steje
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons