Annons

Insändare: Vem vill Sverigedemokraterna lura?

Svar till Tomas Brandberg (SD) och Andreas Exner (SD), BT 1/6.
Insändare • Publicerad 8 juni 2018
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I en artikel i BT skriver Tomas Brandberg (SD) och Andreas Exner (SD) att jag inte skall hitta på skillnader mellan M och SD för att sedan direkt bekräfta min bild.

Det är betydande skillnader i hur vi ser på människor, utveckling och samarbete över gränserna.

Annons

Jag nämnde några konkreta exempel. EU (där vi är för och de emot), Nato (vi vill gå med, de vill stå utanför).

Det går naturligtvis att skriva att man vill ha frihandel, men inte som EU. Okej, vilken eller vilka frihandlare vill ni bedriva handel med? Trump? Putin? Är det Nafta (frihandelsavtal mellan Mexiko, Kanada och USA) ni skall ansluta Sverige till?

Motivet för att det inte är olika åsikter att vara för och emot medlemskap i Nato skulle enligt artikeln vara att ”en avvisande hållning gentemot Nato är… helt normal i Sverige”.

Vi har vår åsikt därför att vi tycker den är rätt, inte för att i populistisk anda anpassa oss till andra.

När det gäller enskilda personers missgrepp så skall man naturligtvis ta avstånd från dem – och SD har tagit avstånd från agerandet som ”valobservatör”. Viktigare är kanske att reflektera hur andan och idéläget är i ett parti där en person som agerat på ett sådant sätt kan bli utsedd till riksdagsledamot.

Jag hittar inte på skillnader och Bradberg/Exner bekräftar skillnaderna i text och i sak, men inte i rubrik. Någon skall uppenbarligen luras? Vem, väljaren eller…

Ulrik Nilsson (M), kandidat till riksdagen och i Borås stad

Annons
Annons
Annons
Annons