Västtrafik sparkar på dem som ligger ned

Många lider av samma Västtrafik, menar skribenten Upprörd.
Kollektivtrafik • Publicerad 9 juli 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Man kan tycka att allt hon gått igenom kunde ha knäckt henne, men det tycks vara Västtrafik som sköter den biten, skriver insändaren Upprörd.
Man kan tycka att allt hon gått igenom kunde ha knäckt henne, men det tycks vara Västtrafik som sköter den biten, skriver insändaren Upprörd.Foto: Lennart Magnusson

Jag har en jättefin väninna som de senaste åren har drabbats av sjukdomar av olika slag. Först förlorade hon ett ben och ett år senare även det andra. Snart fick hon även diabetes. Hon opererades för starr i båda ögonen och hon överlevde cancer i tarmen. Nu väntar hjärtoperation.

Men hon är tapper. Hon förlorar inte hoppet eller humöret. Hon är gästfri och hjälpsam och hon klarar det mesta själv, men inte att resa till och från sjukhus och affären. Häri ligger problemet, Västtrafik.

Man kan tycka att allt hon gått igenom kunde ha knäckt henne, men det tycks vara Västtrafik som sköter den biten. Många gånger har hon berättat att hon får vänta länge på dem eller att de kommer trots att hon har avbokat. Som grädde på moset är de ju jättedyra också.

Det är förstås inte bara hon som blir påverkad av detta, många andra lider av samma Västtrafik.

”Jag tycker att hon och många andra har tillräckligt att kämpa med, ska då Västtrafik bli den som knäcker dem?”

De har en policy som innebär att de väntar max fem minuter. Har hon inte rullat sig genom kassan till parkeringen i rätt tid blir hon lämnad. Men hon är noggrann och planerar väl, så hon gör sin del och ser till att vara i tid. Men nyligen fick jag höra att hon hade fått sitta utanför sjukhuset i rullstol i fem timmar i väntan på sin beställda buss, och det var en jättevarm dag. Sjukhuspersonal hade kommit ut med vatten och hjälpt henne så gott de kunde, och hon är jättetacksam över det. Men jag blir så ledsen när jag hör detta.

Jag tycker att hon och många andra har tillräckligt att kämpa med, ska då Västtrafik bli den som knäcker dem? Jag hörde senare att hon hade fått ett brev från Västtrafik med kompensation för det hon varit med om. 200 kronor.

Ja, för det kan hon ju åka till affären och hem, det kostar henne 160 kr...

Upprörd