Annons

Spara resurser – behåll psykiatrivården i Skene

Satsa på både patienter och personal och behåll psykiatrivården på hemmaplan – det är mycket mer lönsamt, tycker Karin Jageby (V).
Sjukvård • Publicerad 17 juli 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tanken var ju att flytta in i de tomma, nyrenoverade lokalerna på Skene  lasarett. Att inte göra det ser vi som ett enormt resursslöseri, menar skribenten.
Tanken var ju att flytta in i de tomma, nyrenoverade lokalerna på Skene lasarett. Att inte göra det ser vi som ett enormt resursslöseri, menar skribenten.Foto: Anton Öhrström

Vänsterpartiets KF-grupp i Mark reagerar mycket starkt på det fullständigt galna förslaget om att stänga den psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Skene. Våra företrädare i regionen är av samma åsikt och kommer att motsätta sig detta så kallade sparförslag.

Vad är det man tänker spara på? Inte är det de nästan tusen patienternas välmående. Bara det att ta sig till Borås i stället för att ha närhet till vården kan innebära att många inte ens orkar fullfölja sin behandling, vilket vore förödande.

”Behåll psykiatrivården på hemmaplan – det är mycket mer lönsamt.”
Annons

Tanken var ju att flytta in i de tomma, nyrenoverade lokalerna på Skene lasarett. Att inte göra det ser vi som ett enormt resursslöseri.

Att slå undan tryggheten för de mest utsatta grupperna blir mer och mer vanligt i ett Sverige där klyftorna och orättvisorna ökar. Detta kan inte Vänsterpartiet ställa upp på.

Satsa i stället på både patienter och personal och behåll psykiatrivården på hemmaplan – det är mycket mer lönsamt.

Karin Jageby, fullmäktigegruppen i Mark (V)

Annons
Annons
Annons
Annons