Annons

Sluta bojkotta det demokratiska Israel

Kanske det skulle vara bättre att Sverige önskade Israel välgång, istället för att gång på gång föreslå bojkott, menar skribenten.
Israel-Palestina • Publicerad 7 juli 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En bojkott av israeliska produkter slår mer mot världen än mot Israel, hävdar insändaren.
En bojkott av israeliska produkter slår mer mot världen än mot Israel, hävdar insändaren.Foto: Andres Kudacki

Israel står i rampljuset på olika sätt, inte minst då den väpnade gruppen Islamiska jihad vill att staten Israel ska förstöras med ett heligt krig.

Islamiska jihad och dess generalsekreterare Ziad al-Nahala säger i Jerusalem Post att han förväntar sig att det kommer att vara fullt krig med Israel nästa sommar. Dagens upptrappning med raketer från Gaza mot Israel och den israeliska armens gensvar ser han som ”förberedelser för det större slaget”.

Annons

Islamiska Jihad har starka band till terrorgruppen Hizbollah. De har även koppling till Hamas, islamiska motståndsrörelsen, som är det styrande politiska partiet på Gazaremsan. Deras mål är att upprätta en muslimsk stat i Palestina och Israel.

Egypten var landet som under sexdagarskriget i maj 1967 ville förgöra Israel. Efter en då heroiska kamp för sin existens blomstrar Israel i dag inom många områden.

Varför vill man bojkotta det enda demokratiska landet i Mellanöstern kan man fråga sig? På grund av konflikten mellan Palestina och Israel kanske många svenskar tänker.

En bojkott av israeliska produkter slår mer mot världen än mot Israel. Mer än 25 procent av alla biotekniska lösningar som används i dag har utvecklats i Israel. Många av dessa innovationer ingår i de viktigaste behandlingarna av några av världens svåraste sjukdomar.

Kanske det skulle vara bättre att Sverige önskade Israel välgång, istället för att gång på gång föreslå bojkott?

Hans-Göran Arnesson

Annons
Annons
Annons
Annons