Insändare

Säs: Läkarna måste klä sig kortärmat

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Cleis Nordfjell / SvD / TT

För att underlätta för personalen på Södra Älvsborgs sjukhus att göra rätt har sjukhuset därför upphört med långärmade rockar i klädförrådet, skriver Espen Amundsen.

Socialstyrelsen har en föreskrift som anger hur hälso- och sjukvården ska möta patienten med god vårdhygien och patientsäkerhet. Föreskriften gäller i hela landet och säger bland annat att patienten alltid ska mötas med ren hand, att även underarmarna ska vara väl rengjorda och att arbetskläderna ska vara kortärmade.

För att underlätta för personalen på Södra Älvsborgs sjukhus att göra rätt har sjukhuset därför upphört med långärmade rockar i klädförrådet. För att tydliggöra för patienten vilken personalkategori en medarbetare tillhör kan medarbetaren gärna bära namnskylt som också inkluderar yrkestitel.

Espen Amundsen, biträdande sjukhusdirektör, Södra Älvsborgs sjukhus

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.