Annons

Respektera att jag inte vill bli duschad av en man

Jag poängterade noggrant att jag inte vill ha någon manlig person som ska duscha mig, men så helt plötsligt stod det en man här, skriver Cacca.
Insändare • Publicerad 8 augusti 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: NORA LOREK / TT

Jag känner mig både ledsen och bedrövad. Detta handlar om att ta hand om människor – hemtjänst. Här ränner det människor i olika mängder, speciellt nu på sommaren, men annars också. Tiden spelar tydligen ingen roll. Min tid kostar också. Är man inte förvirrad innan så lär man bli det av detta.

Man får god hjälp, men är tvungen att vara med överallt för att få det som man vill ha det. Men nu till det jag upplever som värst, duschen.

”Jag fick en gång höra att vi lever i ett 'hensamhälle', så det gör ingen skillnad om det är en man eller kvinna som kommer.”
Annons

Innan denna insats blev godkänd fick jag sitta med en planerare och säga hur jag vill ha det. Jag poängterade noggrant att jag inte vill ha någon manlig person som ska duscha mig.

Det funkade bra till en början, men så helt plötsligt stod det en man här. Han fick gå och någon dusch blev det inte. Han sa att jag bommat tiden. Detta har återupprepats fyra gånger.

Jag har ringt varje gång och påpekat detta. Jag fick en gång höra att vi lever i ett ”hensamhälle”, så det gör ingen skillnad om det är en man eller kvinna som kommer. Men det gör det för mig, som blir utsatt för detta. Lika spännande att se vem som och när de kommer. En kvinna kom så sent att jag fick lämna återbud till färdtjänsten.

Detta liv är inget jag valt att leva, men får försöka finna mig i det. Då ska väl inte de runtom göra livet svårare?

Cacca

Annons
Annons
Annons
Annons