Annons

Moderaterna knappast kvinnans bästa vän

Moderaterna har motarbetat samtliga reformer, från kvinnlig rösträtt till pensionsreformer i vår historia, påminner Medborgare.
Insändare • Publicerad 4 april 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Borås moderata kommunalråd har i BT ondgjort sig över att vänstern tror sig ha patent på kvinnofrågor. Nu är det så att vänstern faktiskt har det. Moderaterna har motarbetat samtliga reformer, från kvinnlig rösträtt till pensionsreformer i vår historia.

Moderaterna har på senare år kört ett mer slipat spel med märkliga agendor, ”öppna era hjärtan, vi tar emot flyktingar”, men har inte bostäder och det blir en marknad och ockerhyror för de få bostäder som finns, nyanlända utnyttjas och får mycket osäkra anställningar och kvinnor råkar mest illa ut. Hur ser kommunalrådet på bostadsbristen, som skapar sociala spänningar och att kvinnor får återigen ta de största smällarna? Kommer ”öppna era hjärtan” att bygga fler bostäder och få bort den sociala oron som råder?

Annons

Jag har själv en mycket dålig relation till Moderaterna, då det applåderades på min gamla arbetsplats av moderater när Palme blev mördad 1986. ”Nya moderaterna” det nya ”arbetarpartiet” har mycket att bevisa om de skall bli trovärdiga. Märkligt att inte några sossar eller fackliga svarat på detta inlägg, armkrok med Moderaterna och giftermål? Med tidens fackskandaler och bankfiffel så är det nog så.

Medborgare

Annons
Annons
Annons
Annons