Annons

Information om droger skadar inte

Kopplingar till scientologer är en smekning om man jämför vad alla inblandade i ett drogmissbruk får utstå, skriver Förtvivlad förälder.
Insändare • Publicerad 9 mars 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Helena Landstedt/TT

I en artikel i BT nyligen kunde man läsa om att föreningen Narconon, som föreläst på en gymnasieskola om drogmissbruk, har kopplingar till Scientologikyrkan och därför inte borde ha fått komma.

Enligt en undersökning så hade eleverna tyckt att föreläsningen var bra och förhoppningsvis kommer den förhindra någon från att börja med droger. Om den gjort det är vi alla vinnare.

Annons

Som anhörig till en närstående som är ”drogare” vill jag säga att kopplingar till scientologer är en smekning om man jämför med vad alla inblandade i ett drogmissbruk får utstå. Hen hade med glädje fått gå till deras möten om vi sluppit allt lidande som vi nu har. Föräldrar, syskon, far- och morföräldrar, grannar, ja, alla är nu påverkade av hens liv.

Om någon kan föreläsa så att våra fantastiska ungdomar låter bli att prova och/eller använda droger och fastnar i den onda cirkeln som kommer med det, så ska vi välkomna det.

Förtvivlad förälder

Annons
Annons
Annons
Annons