Annons

Folkets röst måste sluta bortförklara sig

Svar till Folkets Röst, BT 3/7.
Replik • Publicerad 9 juli 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Folkets Rösts svar på kritiken mot det svikna vallöftet om en utbyggnad av gång- och cykelvägen till Brandshed är inte förvånande.
Folkets Rösts svar på kritiken mot det svikna vallöftet om en utbyggnad av gång- och cykelvägen till Brandshed är inte förvånande.Foto: Anne Engström

Folkets Rösts svar på kritiken mot det svikna vallöftet om en utbyggnad av gång- och cykelvägen till Brandshed är inte förvånande.

För populistiska partier är det alltid någon annans fel att givna vallöften inte kan infrias. Det enklaste är naturligtvis att skylla på tidigare politiker (de som Folkets Röst föraktfullt kallar för ett B-lag som gjort de flesta fel under tidigare år).

”Folkets Rösts politik bygger uppenbarligen på konflikt och konfrontation.”
Annons

Utmaningarna för kommunen att bygga gång- och cykelvägar utmed Trafikverkets vägar är ungefär lika stora nu som tidigare. Detta var inget som bekymrade Folkets Röst när man gjorde vägen till sitt största vallöfte, men nu ska man leverera och då är bortförklaringarna mer än pinsamma.

Man skriver också följande märkliga mening i sin insändare: ”Vi har inte gett upp men väljer när och var vi lägger våra eldöverfall”?

Folkets Rösts politik bygger uppenbarligen på konflikt och konfrontation. Jag påstår att mycket lite av det jag varit med om att genomföra i kommunen hade varit möjligt i ett sådant klimat. Om vi inte hade mött varandra med ödmjukhet och respekt hade vi aldrig lyckats genomföra kommundelningen 1995. Vi hade inte heller fått se Bollebygd utvecklas till en av de mest attraktiva kommunerna i Västsverige. Även Folkets Röst måste väl fråga sig hur detta varit möjligt att åstadkomma för ett B-lag.

Christer Johansson (M), före detta kommunalråd i Bollebygds kommun

Annons
Annons
Annons
Annons