Annons

Dålig planering av Sommartorsdagarna

Tack till er arrangörer som lyckades schabbla bort Firstborns chans att få spela sin musik som förband åt Backyard Babies, skriver signaturen Johnny Friberg.
Musik • Publicerad 17 juli 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur tror de ansvariga för sommartorsdagarna att Firstborn ska kunna värma upp publiken som kommer för att lyssna på Backyard Babies två timmar innan, undrar insändaren.

Vilken del av kroppen använder de ansvariga för Sommartorsdagarna att tänka med, när de lägger ett så kallat förband två timmar före huvudartisten?

Den 11 juli åkte jag och frugan in till Borås för att uppleva Boråsbandet Firstborn agera förband åt Backyard Babies.

Annons

Jag hade nämligen läst följande på Sommartorsdagarnas hemsida: ”Inför röjarkvällen med Backyard Babies kommer Borås att bjudas på en erfaren och engagerad uppvärmning med rockbandet Firstborn som har som ambition att skapa låtar som kombinerar blytunga riff med pampiga melodiska refränger”. Det lät som en perfekt uppvärmning för mig som gillar hårdrock.

Vad jag däremot inte hade läst var att förbandet spelade klockan sju, alltså två timmar innan huvudakten.

Hur tror de ansvariga för sommartorsdagarna att Firstborn ska kunna värma upp publiken som kommer för att lyssna på Backyard Babies två timmar innan? Den publiken är ju inte ens där då, eller?

”Kändes ungefär som att Flamingokvintetten skulle vara förband åt Metallica.”

I stället fick grabbarna och tjejen spela sin, enligt Sommartorsdagarnas hemsida, ”blytunga och pampiga rock” inför ett hundratal människor. Varav hälften bestod av sommarflanerande Boråsare och barnfamiljer – inte direkt någon hårdrockspublik där inte.

Går man på en rockkonsert så spelar ju förbandet precis innan huvudbandet. Nu fick jag istället uppleva någon slags myspys med någon soffa på scen och Adam Englund. Kändes ungefär som att Flamingokvintetten skulle vara förband åt Metallica. Eller Sven-Bertil Taube som förband åt Bruce Springstein. Känn efter själva.

Tack till er arrangörer som lyckades schabbla bort Firstborns chans att få spela sin musik som förband åt Backyard Babies. Firstborn hade nog uppskattat – och blivit mer uppskattade – av att få spela inför en publik som lockats dit för att lyssna på hårdrock. Skärpning till er ansvariga!

Sedan vill jag ändå till sist avsluta med att tacka Borås Tidning för att ni skrev det ni skrev om Firstborns uppvärmning. Stort tack, det uppskattas nog av bandet.

Johnny Friberg

Annons
Annons
Annons
Annons