Annons

Beteendet i Socialdemokraterna är skrämmande

Var gömmer sig kvinnor och män i det socialdemokratiska partiet i Borås, undrar signaturen Skrämd socialdemokrat.
Krisen i S • Publicerad 5 juli 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Icke-reaktionerna och uteblivande agerande talar sitt tydliga tysta språk, menar insändaren.
Icke-reaktionerna och uteblivande agerande talar sitt tydliga tysta språk, menar insändaren.Foto: Anton Hedberg

Ska det föreställa Monica Lewinsky på de bilder som skymtar fram i protokoll från Socialdemokraternas inofficiella bastuklubb i Borås Tidning för någon vecka sedan? En bastuklubb med politiker som sitter och gör sig roliga över en flicka och samtidigt skrubbar varandra på ryggen. Dessa bilder gör mig och många andra så arga.

Var gömmer sig kvinnor och män i det socialdemokratiska partiet? Ni borde också vara galet arga och upprörda. Hur kan man välja att inte reagera på det? Har #metoo gått er förbi?

”Att se över strukturerna är naturligtvis inte tillräckligt efter alla dessa övertramp som gjorts”
Annons

När människor som anser sig ha farit illa och använder grundlagsskyddade rättigheter för att berätta får de kritik för att de ”skymfar” ett parti, deras historier förminskas till ”uppfattningar”. Till och med när andra går i god för det de berättar tar deras partikamrater inte det till sig. Ni borde begripa att det inte har varit möjligt, att det inte har funnits någon intern framkomlig väg.

Jag tycker ovanstående styrker tidigare påståenden om hur illa det faktiskt är ställt inom Socialdemokraterna i Borås. Icke-reaktionerna och uteblivande agerande talar sitt tydliga tysta språk.

Att ”se över strukturerna” är naturligtvis inte tillräckligt efter alla dessa övertramp som gjorts och elakheter och lögner som utförts och sagts.

Ska en man få hota en kvinna och sedan ska man som enda påföljd se över strukturen? Man tar sig för pannan.

Skrämd socialdemokrat

Annons
Annons
Annons
Annons