Annons
Nyheter

Propagandans svaga punkt

Nyheter • Publicerad 8 september 2010

Varje propagandistiskt program eller propagandistisk krönika har sin svaga punkt. Det visar inte minst den senaste veckans debatt om lettiska mödrar som städar i Sverige.

Jag såg inte Uppdrag granskning, jag tänker inte se programmet i efterhand heller. Och jag hade inte för avsikt att kommentera det, men nu för det vara nog med blåögdhet och tilltron till den som gapar högst och upprepar sig mest.

Annons

Och - ja, jag tycker det är eländigt när föräldrar tvingas lämna bort sina barn för att tjäna pengar till sitt uppehälle.

Men frågan är var tvånget hos de lettiska mödrarna ligger. Lettland är medlem av EU och därmed har medborgarna fri rörlighet inom unionens gränser.

Lettiska mammor borde därmed kunna ta med sina barn hit. Men, och där är svagheten, då tjänar de ju inte lika mycket pengar, det är dyrare att leva här med barn, hyra och allt annat som ska betalas. Om de snabba pengarna uteblir är det kanske inte lika intressant att arbeta i Sverige?

Min undran är dock, om Svt-programmet inte är ett illa dolt inlägg i Rutdebatten?

Inger Dahlin-Ros
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons