Annons
Nyheter

Bäst i San José

Nyheter • Publicerad 10 januari 2008

Som avslutning på en tuff reportageresa i Nicaragua, reste vi, 10-15 kolleger, till Costa Rica. Där skulle vi, istället för att huka för de militanta Contras och lyssna på timslånga tal av sandinisternas ledare, president Daniel Ortega, koppla av ett par dagar, bada, äta gott och se oss om i landet som inte har någon armé.

Det har gått drygt 20 år sedan dess ser jag på mina klippta artiklar. Men fortfarande talar jag drömmande om maten på den lilla franska krogen, inte så långt ifrån det jättestora hotellet som vi bodde på. Den obligatoriska köttbiten - oxfilé (på den tiden åt jag sådant) åtföljdes av ett fat med något som såg ut som en blek potatisgratäng. Jag lovar, det var inte potatis. Det var vitlök, gratinerad vitlök med precis lagom bett. Först när vi kommit till nästa ställe för att dansa salsa kände jag hur gratängens milda smak förvandlats till en doft som kröp ut ur varenda por.

Kvällen därpå var vi tillbaka på den franska krogen och åt vitlöksgratäng. Fast då avstod vi från att dansa salsa.

Inger Dahlin-Ros
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons