Annons

Upprustning av lekplats i Fåglavik

I ett medborgarförslag från Christer Davidsson hette det bland annat att kommunen anlagt en lekplats i samhället som är tillgänglig för alla barn.
Herrljunga • Publicerad 14 januari 2008

Fåglavik.

Tyvärr är lekplatsen i mycket dåligt skick. Klätterställningar och gungor är i stort behov av reparation. På grund av lekplatsens dåliga underhåll undviker föräldrar och barn att utnyttja den.

Annons

Tekniska nämnden konstaterar nu att lekplatsen är i stort behov av upprustning. Att anlägga och också rusta upp befintliga lekplatser är en mycket kostsam verksamhet. Det finns stora krav på säkerheten vid lekplatser och all utrustning liksom sand måste vara godkänd ur säkerhetssynpunkt. Den aktuella lekplatsen är i så pass dåligt skick att merparten av utrustningen behöver bytas ut.

Eftersom detta är den enda lekplatsen i Fåglavik menar man att det är rimligt att den prioriteras att rustas upp och att det görs under 2008.

Göran Jakobsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons