Annons

Tågvett på schemat

I går var det dags för den sista klassen på Mörlandaskolan att få information om farorna med att leka vid tåg och spår.
Herrljunga • Publicerad 11 november 2009
Banverkets Lillemor Fritioff, tågklarerare i Herrljunga, informerar klass 4b i Mörlandaskolan om tågsäkerhet. Klassföreståndare Anki Boberg syns i rosa tröja. foto boel ferm
Banverkets Lillemor Fritioff, tågklarerare i Herrljunga, informerar klass 4b i Mörlandaskolan om tågsäkerhet. Klassföreståndare Anki Boberg syns i rosa tröja. foto boel fermFoto: Boel Ferm

– Resande med tåg mot Skövde, tåget inkommer om fem minuter.

Barnen lyssnade storögt när tågklarerare Lillemor Fritioff ändrade sin vardagsröst och blev ”rösten” i högtalarna på Herrljunga station där hon till vardags arbetar som tågklarerare.

Annons

Nu är i stort sett alla skolbarn på Mörlandaskolan i Annelund medvetna om farorna med att leka vid tåg och järnvägsspår.

Barnen följde uppmärksamt med när Lillemor berättade och kände väl till Christoffer Linde, som förlorade båda benen och en arm i en tågolycka. Inte bara tågen är farliga, också ledningar som kan kasta blixtar på 16 000 volt.

– 100 personer dör varje år i tågrelaterade olyckor, sa Lillemor.

Hon visade också film och delade ut en pysselbok.

Boel Ferm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons