Annons

Sverigepremiär för multinationell grupp

The Cairo Project är ett internationellt och annorlunda band. Nu kommer de för första gången till Sverige.
Herrljunga • Publicerad 22 januari 2008

Herrljunga kulturhus är platsen för deras Sverigeperimär.

Herrljunga kulturförvaltning vill erbjuda sina besökare nya spännande upplevelser och The Cairo Project passar utmärkt i sammanhanget. Framträdandet arrangeras i samarbete med Musik i Väst och är en unik konstellation av internationella musiker som bjuder på musik från hela världen. Konserten två cirka 50 minuter långa avdelningar med paus med förfriskningar i mitten.

Annons

– Herrljunga kulturförvaltning ser gärna en fortsättning för liknande evenemang med musik och framträdanden med internationella inslag, säger kulturchef Madeleine Andersson.

Det var under en resa i Egypten som trion Bazaaris, som består av Asita Hamidi från Iran/Schweiz på harpa, gu-cheng och sång, Björn Meyer från Sverige/Schweiz på basgitarr och sång, Fredrik Gille från Sverige på slagverk och sång, mötte de egyptiska musikerna Ahamad El Sawy, oud och sufisk sång, Mohammad El Sawwah, trumpet och sång, samt Mohamed Sami, violin, och The Cairo Project föddes.

– Musiken bygger på fu-sion och improvisation. Toner från Sverige, Egypten, Iran, Schweiz och många andra håll förenas i skön harmoni. Stilar möts och hjälper varandra framåt, det är meditativt och suggestivt.

Nästa måndag uppträder bandet i Herrljunga.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons