Annons

Skolning för bättre skolmat

Herrljunga är en av 26 kommuner i regionen som anmält sitt intresse till Skolmatsakademin.
Herrljunga • Publicerad 13 januari 2008

Herrljunga. Skolmatsakademin är ett initiativ av folkhälsokommittén och miljönämnden i regionen. Syftet är att ge barn och ungdomar möjlighet att utveckla en bättre hälsa genom att skapa en positiv attityd kring skolmåltiden och ge kunskap om matens betydelse för hälsan och miljön. Projektet ska pågå minst 2008 ut.

Centralt kommer Skolmatsakademin att arrangera utbildningar och seminarier, delfinansiera läromedel, skapa en gemensam hemsida som blir ett levande forum för nya metoder samt anordna aktiviteter om mat, hälsa, och miljö för eleverna i skolan.

Gudrun Gustavsson valdes till Herrljunga kommuns styrgruppsordförande. Att revidera det Kostpolitiska handlingsprogrammet ligger i linje med Skolmatsakademiens intentioner så det blir ett viktigt uppdrag för styrgruppen.

Göran Jakobsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons