Restaurang hade kyckling i glass- frys – ägaren: "Det var olyckligt"
När miljöinspektör Elaine Svensson besökte restaurangen konstaterades att en glassfrys i köket fungerade som kyl.
Inuti den låg en svart sopsäck som var fylld med kycklingkött. Temperaturen i köttet var 14 plusgrader och kycklingen bedömdes inte vara säker att äta, så ett omedelbart förbud utfärdades. Gränsvärdet för kyckling är 4 plusgrader.
Restaurangens personal försvarade hanteringen med att köttet nyss hade levererats från Göteborg och de just skulle skiva upp det och frysa in det. Kycklingkött som i stora mängder förvaras vid fel temperatur och med fel förpackningsmaterial kan innebära en hygienisk risk.
– Jag gick till kontoret och skrev ut ett förbud och gick direkt tillbaka med det till restaurangen, säger Elaine Svensson. Då hade de redan slängt köttet.
I går gjorde hon ett återbesök i restaurangen och då hade köket städats minutiöst.
– Det var olyckligt att det hände, säger restaurangens ägare. Jag var sjuk den dagen, men självklart ska inte kött hanteras så.
Han har utbildningar i mathantering och hygien och kommer att hålla noggrann koll i fortsättningen.