Annons

Restaurang hade kyckling i glass- frys – ägaren: "Det var olyckligt"

En restaurang i Herrljunga har förbjudits att servera ett parti kycklingkött efter att en miljöinspektör upptäckt att det förvarades på ett olämpligt sätt.
Herrljunga • Publicerad 21 februari 2014
Foto: Herrljunga miljöförvaltning

När miljöinspektör Elaine Svensson besökte restaurangen konstaterades att en glassfrys i köket fungerade som kyl.

Inuti den låg en svart sopsäck som var fylld med kycklingkött. Temperaturen i köttet var 14 plusgrader och kycklingen bedömdes inte vara säker att äta, så ett omedelbart förbud utfärdades. Gränsvärdet för kyckling är 4 plusgrader.

Annons

Restaurangens personal försvarade hanteringen med att köttet nyss hade levererats från Göteborg och de just skulle skiva upp det och frysa in det. Kycklingkött som i stora mängder förvaras vid fel temperatur och med fel förpackningsmaterial kan innebära en hygienisk risk.

– Jag gick till kontoret och skrev ut ett förbud och gick direkt tillbaka med det till restaurangen, säger Elaine Svensson. Då hade de redan slängt köttet.

I går gjorde hon ett återbesök i restaurangen och då hade köket städats minutiöst.

– Det var olyckligt att det hände, säger restaurangens ägare. Jag var sjuk den dagen, men självklart ska inte kött hanteras så.

Han har utbildningar i mathantering och hygien och kommer att hålla noggrann koll i fortsättningen.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons