Annons

Mats Palm, Socialdemokraternas förstanamn i Herrljunga

Vice ordförande i tekniska nämnden och ersättare i kommunfullmäktige.
Herrljunga • Publicerad 10 september 2010

Hur går det för er i valet?

– Jag känner att vi kommer göra ett bättre val än för fyra år sedan. Många väljare har nog tänkt till sen senast vi gick till val. Man hör positiva tongångar från många håll.

Annons

Vad är din viktigaste valfråga?

– Ungdomsarbetslösheten är det viktigaste. Den måste bekämpas på olika sätt. Jag vill ha sociala krav vid upphandling av kommunala tjänster, så att entreprenören förbinder sig att anställa ett visst antal ungdomar vid varje jobb.

Varför ska herrljungaborna rösta på er?

– Vi är i praktiken det enda icke-borgerliga alternativet i Herrljunga. Om man vill ha en politik som bekämpar regeringens beslut som försämrade för arbetstagarna. Utförsäkringen till exempel: tusentals människor är utförsäkrade från Försäkringskassan. Nu har vi en A-kassenivå där man hamnar på 10 000 efter skatt, det funkar inte om man är ensamstående. Försörjningsstödet i Herrljunga har ökat med 100 procent på bara några år i Herrljunga. Vi kommer även jobba för att ungdomsarbetslösheten ska minska, genom sociala krav vid upphandling av kommunala tjänster.

Joel Engblom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons