Annons

Kurt Hårsmar (C), kommunstyrelsens ordförande i Herrljunga

På första plats... Kurt Hårsmar är kommunstyrelsens centerpartistiska ordförande och har fem centerkolleger i kommunfullmäktige.
Herrljunga • Publicerad 16 september 2010
Kurt Hårsmar (C)
Kurt Hårsmar (C)Foto: Lars-Åke Green

Hur går det för er i valet?

– Vi hoppas, i likhet med alla andra partier, på ytterligare mandat genom att väljarna attraheras av vårt heltäckande program. Vi har inte profilerat oss i en enskild fråga utan betonar helhetspolitik.

Annons

Vilken är din viktigaste fråga?

– Det är att vi ska ha så bra kvalitet som möjligt i kommunens kärnverksamhet som är vård, skola och omsorg. Skolorna ska få bättre kvalitet med hög lärartäthet och byskolor i möjligaste mån. I äldreomsorgen ska ha brukarna ha valfrihet där man vill. De flesta vill bo kvar hemma och hemtjänsten ska kompletteras med välfungerande särskilda boenden, eller vård- och omsorgsboenden som de heter numera, och trygghetsboenden. Därtill ska vi ha fritids- och kulturverksamhet som attraherar fler kommuninvånare, till exempel en konstgräsplan, dock inte i kommunal regi.

Varför ska Herrljungaborna rösta på er?

– Vi har en helhetlig politik för Herrljunga och vill ta tillvara den enskildas rätt att bestämma över sin tillvaro och framtid.

Hannah Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons