Annons

Ingemar Kihlström, KD:s förstanamn i Herrljunga

En av tre ledamöter för KD i fullmäktige, och ordförande i utbildningsnämnden.
Herrljunga • Publicerad 6 september 2010
Foto: Lars Lundberg

Hur går det för er i valet?

– Jag hoppas och tror att vi kommer att vinna en eller två ytterligare mandat och ta oss tillbaka till 1998 års nivå. Vi har dels tagit stort ansvar under denna mandatperiod, dels visar vi viljan att utveckla Herrljunga inom skolan och barnomsorgen.

Annons

Vilken är din viktigaste valfråga?

– Jag kommer jobba mycket för att vi i Herrljunga ska få ett kommunalt vårdnadsbidrag, och jag ser även att barnomsorgen ska byggas ut. En annan hjärtefråga för mig är lärartätheten i skolorna, som jag tycker måste öka.

Varför ska Herrljungaborna rösta på er?

– KD har en politik som har sin grund i den kristna etiken i synen på människor, som lägger stor vikt vid människovärdet. Vi försöker forma idéerna till praktiska frågor. Våra stora frågor är vård, skola och omsorg. Vi vill ge stöd till dem som är svaga, och hjälpa ungdomarna på vägen mot vuxenlivet.

Joel Engblom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons