Annons

Horsbyskolan kritiseras för bristande stöd

Herrljunga kommun får allvarlig kritik för hur man hanterat en elev med stödbehov vid Horsbyskolan i Herrljunga.
Herrljunga • Publicerad 14 mars 2013

I sitt beslut, daterat den 12 mars, skriver Skolinspektionen bland annat: ”Sammanfattningsvis finner Skolinspektionen att rektorn för Horsbyskolan brustit vad gäller utredningsskyldigheten, arbetet med åtgärdsprogram och stödåtgärder, uppföljning och utvärdering samt beslut om särskild undervisningsgrupp.” Utbildningschef Bodil Jivegård säger att man tar allvarligt på kritiken, men att en del av bristerna redan är på gång att åtgärdas.

Det aktuella ärendet anmäldes till Skolinspektionen i oktober förra året. Det gäller en elev vid Horsbyskolan som inte fick det särskilda stöd som det fanns behov av, bland annat för att kunna känna sig trygg i skolan och uppnå kunskapsmålen.

Senast den 12 juni i år ska Herrljunga kommun vidta åtgärder så att elevens rätt till särskilt stöd tillgodoses. Elevens behov ska skyndsamt åtgärdas, och rektor ska se till att elevens åtgärdsprogram följs upp och att insatserna utvärderas.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons