Annons

Hallå där...

...Anna Mattisson, ny lokalredaktör i Herrljunga.
Herrljunga • Publicerad 7 september 2021

Vem är du?

– Hahaha, den svåraste av alla frågor! Jag är en lekfull, engagerad berättare som är nyfiken på det mesta. Jag har jobbat som journalist i 13 år, nu senast på Mölndals-Posten, och älskar omväxlingen: Att få träffa så många olika människor, få nya perspektiv, tvingas sätta mig in i allt möjligt och få ställa alla frågor jag kan tänka mig. Att sedan få sätta mig och skriva om det gör det ännu bättre. Ord, formuleringar och berättelser är en livspassion som aldrig kommer att försvinna.

Annons

På fritiden håller jag på med eldkonst, har precis börjat klättra och gillar att läsa, skriva och umgås med partner och vänner.

Vad kommer att vara viktigt för dig i ditt jobb som lokalredaktör?

– Att göra mitt bästa för att komma nära. Jag vill att nyheter ska kännas viktiga på riktigt, oavsett hur stora eller små de är, och då tror jag det är viktigt att prata med dem som faktiskt påverkas av politiska beslut, samhällsförändringar och händelser i vardagslivet. Jag vill prata med er, Herrljungaborna, jag vill höra era berättelser! Och så är det viktigt att lyfta fram de röster som har svårt att göra sig hörda själva.

– Det jag skulle önska mig mest är att alla ni Herrljungabor hör av er och tipsar om vad som är viktigt, vad just ni tycker att jag borde skriva om. Vad är fel och vad är fantastiskt? Vem inspirerar, vad gör dig förbannad eller ledsen och vad är coolaste grejen? Så länge som det är lokalt blir jag superglad för alla tips, även om jag kanske inte har möjlighet att skriva om allt.

Du har precis börjat, men har du hunnit få en bild av Herrljunga som kommun?

– Onsdag är min andra dag på plats i Herrljunga, så bilden saknar nog en del penseldrag än så länge. Men jag får ledtrådar här och där. Jag vet att det är en kommun med rötter och historia, att det bor många engagerade människor här och att jag är rejält nyfiken på att få komma under huden på kommunen jag ska bevaka. Få Herrljungas svar på frågan ”Vem är du?”.

Tipsa Anna!

Du når henne på anna.mattisson@bt.se eller 033-7000948.

Carl LindSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons