Annons

Guiden

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga.
Herrljunga • Publicerad 2 juli 2019
Torsdag–söndag är det dragspelsstämma i Herrljunga Folkets park.
Torsdag–söndag är det dragspelsstämma i Herrljunga Folkets park.Foto: Claes Nyberg/Trelleborgs Allehanda

SPELMANSSTÄMMA

Musik: Herrljunga dragspelsklubb ordnar spelmansstämma 4–7 juli. Upplev buskspel med många spelmän, dragspelare, spelmansklubbar som spelar och uppträder. Torsdag är det buskspel från kl 12 till kvällen. Fredag är det buskspel från kl 10 till kvällen och dans till spelmansmusik kl 21–24. Lördag är det buskspel hela dagen från kl 10, spelmansuppträdande kl 11 i Herrljunga tätort, uppträdanden på Folkparkens scen kl 14 och dans till spelmansmusik kl 21–24. Söndag avslutas stämman vid 11-tiden. Gratis entré alla dagarna.

Herrljunga folkpark torsdag 4 juli kl 12–söndag 7 juli kl 11 .

Annons

SÖNDAG PÅ HEMBYGDSGÅRDEN

Underhållning: Herrljunga Hembygdsförening bjuder in till underhållning av Lennart i Korsgår'n från Timmele.

Herrljunga hembygdsgård vid Haraberget söndag 7 juli kl 14–17.

UT OCH VANDRA

Vandring: I Herrljunga kommun finns det gott om längre eller kortare vandringsleder. Om man vill göra sitt vandrande till en liten tävling kan man ta bilder och lägga upp på instagram med hashtaggen #vandraiherrljungaochvårgårda och ha chans att bli en av fem som får en överraskningspresent framåt jul.

Elisabeth Hesselbladleden (Herrljunga–Fåglavik), Fjällastigen (Mollaryd), Sandskenleden, Sjusjöarsled (Södra Härene–Grästorpasjön) med flera leder.

SOMMARUTSTÄLLNING – NATURFOTO

Konst: Fotograferna Mia Wålm, Maria Johansson, Markus Liljedahl och Lena Martinsson ställer ut landskap och vyer, närbilder och makro till och med den 9 augusti.

Herrljunga kulturhus, konsthallen, bibliotekets öppettider.

SPELA GOLF I VACKER NATUR

Annons

Golf: Herrljunga golfklubbs bana i Hudene är ritad av Jan Sederholm. Första delen går i parkliknande terräng, medan andra delen övergår till en skogsbana. Banan är måttligt kuperad. Tidsbokning kan göras på golfklubbens hemsida.

Herrljunga golfklubb i Hudene.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons