Annons

Filmare tävlar i 24 timmar

En liten men tapper skara samlades i går i Sagabiografens entré. Det låg en spänd förväntan i luften strax innan klockan tio. Några minuter senare var entrén tom.
Startskottet för tidernas första filmmaraton i Herrljunga hade gått och temat var presenterat.
Herrljunga • Publicerad 27 januari 2008
Michael Johansson och Edvin Dahlberg är färdiga att ge sig ut och göra en film i tävlingen Herrljunga filmmaraton.
Michael Johansson och Edvin Dahlberg är färdiga att ge sig ut och göra en film i tävlingen Herrljunga filmmaraton.Foto: Lennart Magnusson

Fyra deltagare hade anmält sig. Tre var på plats när Anna Kuittinen från Studieförbundet vuxenskolan och filmentusiasten Malin Samuelsson drog i gång Herrljungas filmmaraton.

Klockan hann att ticka några minuter över tio innan Malin Samuelsson reste sig upp och presenterade temat för filmarna.

Annons

– Temat för filmen skall vara, energi.

Några minuter senare var det helt tomt i Sagabiografens entré.

Fem minuter lång film

Filmarna hade nu 24 timmar på sig att färdigställa en max fem minuter lång film.

Michael Johansson och Edvin Dahlberg hade bråttom att komma igång. Minuten efter startskottet hade de inte hunnit samla tankarna och forma någon idé för sin film.

– Energi var ett svårt tema. Det finns ju så många former av energi, sa Michael Johansson.

Arrangerande Studieförbundet vuxenskolan hade hoppats på lite bättre uppslutning, men konkurrensen om aktiviteterna är stor.

– Det är lite tråkigt att det inte blev fler deltagare. Det är svårt att nå ut i dagens mediabrus, säger Anna Kuittinen.

Förhoppningen var ställd på att ett tiotal deltagare skulle anmäla sig.

– Hade vi fått fler än tio hade det varit succé, säger Anna Kuittinen.

Annons

Få anmälda

Tills för bara några dagar sedan diskuterade arrangörerna om man överhuvudtaget skulle genomföra tävlingen på grund av att så få hade anmält sig. Så sent som i förrgår beslutade man sig dock för att köra trots den skrala uppslutningen.

Vinnare ska koras

När filmerna lämnats in ska en jury, bestående av Malin Samuelsson, Anders Högeryd, som är lärare på Viskastrandsgymnasiet i Borås, och Lars-Olof Johansson, ordförande i Studieförbundet vuxenskolan i Sjuhärad, bedöma dem utifrån temat, idén och tekniken.

Den andra februari ska en vinnare ha korats och samtliga filmer kommer då att visas på Sagabiografen i Herrljunga.

– Då är alla som vill se resultaten välkomna, säger Anna Kuittinen.

Den fjärde deltagaren som anmält sig till tävlingen hade blivit försenad men fick temat för filmen på telefon och kunde därmed sätta igång med sin film.

Samtliga deltagare: Maria LindgrenMichael Johansson och Edvin DahlbergAdam Benjaminsson och Fredrich PekarAnna Hillinge och Lin Mouwitz

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons