Annons

40-årskalas för hela Herrljunga

I dag firade Herrljunga att kommunen nått den mogna åldern av 40 år. Nästan hela den 40 meter långa rulltårtan gick åt och torget framför kommunhuset var fullt av karusellåkande, hoppande, fikande, lyssnande och glada Herrljungabor.
Herrljunga • Publicerad 6 juni 2014
Hoppborg och karusell lockade barnen.
Hoppborg och karusell lockade barnen.Foto: Anne Engström
Utbildningsnämndens ordförande Ingemar Kihlström serverar rulltårta. Uppemot 1000 bitar gick åt till alla som firade Herrljungas 40 år.
Utbildningsnämndens ordförande Ingemar Kihlström serverar rulltårta. Uppemot 1000 bitar gick åt till alla som firade Herrljungas 40 år.Foto: Anne Engström

Ingen räknade hur mycket folk som rörde sig på torget under de två timmar firandet pågick, men 40 meter tårta delat på tre centimeters bitar är 1300 bitar, så att det var väldigt många personer där är helt säkert.

På programmet stod musik av Musikskolans orkester och kören Viseversa, högtidstal av kommunstyrelsens ordförande Mats Palm (S), tipspromenad med en cykel som förstapris, hoppborg och karuseller för barnen samt underhållning av revypersonerna Alfhild och Signe.

Annons

De som blivit nya svenska medborgare välkomnades av kommunfullmäktiges ordförande Kent Johansson (KV) och fick presenter av de båda viceordförandena Maj-Britt Lundberg (C) och Kerstin Johansson (S).

– Era bidrag till samhället genom bland annat entreprenörskap och kultur är viktiga, sade Kent Johansson.

Det är inte var dag man serveras kaffe av kommunstyrelsens ordförande Mats Palm och vice ordförande Christina Abrahamsson och de andra politikerna eller rulltårta av bland andra utbildningsnämndens ordförande Ingemar Kihlström, men i går var det gott om politiker som servade medborgarna.

– I dag firar vi en 40-åring som vet vad den vill, sade Mats Palm i sitt tal. Oavsett om man kommer från Göteborg, Genua, Gdansk eller Guinea Bissau är Herrljunga en välkomnande kommun.

Han liknade samgåendet mellan Herrljunga och Gäsene 1974 med att bli sambo. Det är alltid lite strid innan man kommer överens om vems soffa man ska ha kvar och var man ska hänga släktporträtten.

– Men vi har lyckats smälta ihop de två delarna väl så här efter 40 år.

Anne Engström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons