Annons
Nyheter

Forma kroppen där du vill

Visst kan du punktträna och förbränna fett just där du vill!
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2010
Putmage tyder på höga halter av stresshormon. Yoga kan vara ett effektivt sätt att lindra stressen.
Putmage tyder på höga halter av stresshormon. Yoga kan vara ett effektivt sätt att lindra stressen.Foto: Leif R Jansson/Scanpix
En kombination av rätt träning och rätt mat kan göra effekt på just de ställen du önskar.
En kombination av rätt träning och rätt mat kan göra effekt på just de ställen du önskar.Foto: Scanpix
Frossa i grönt och ät mycket fibrer.
Frossa i grönt och ät mycket fibrer.Foto: Scanpix
Ofta är det stress som leder till exempelvis putmage. Om du vill få ner midjemåttet: stressa mindre och träna med balansboll.
Ofta är det stress som leder till exempelvis putmage. Om du vill få ner midjemåttet: stressa mindre och träna med balansboll.Foto: Ingvar Karmhed/SvD/Scanpix

Med en ny metod kan du skulptera fram din drömkropp med träning, mat och bättre hormonbalans.

Du bantar, tränar och sliter. Ändå är rumpan för rund eller magen för putig. Inget att göra åt, det beror på generna, har du fått höra. Men forskning visar att en ny sorts punktträning gör att vi visst kan forma om kroppen precis där vi vill.

Annons

Det är hormonerna som bestämmer var din kropp lagrar fett. Hos vissa är det på magen, hos andra på rumpa, lår, knän eller rygg. Generna styr din hormonbalans i hög grad men din träning, kost och livsstil spelar större roll än du tror.

Mäter fett

Charles Poliquin, världsberömd amerikansk träningsfysiolog, har utvecklat metoden Biosignature för att punktförbränna fett på kroppen. Han har utfört mätningar av hormonhalter i saliv, urin och blod och gjort fettmätningar på tolv olika ställen på kroppen. Testerna visar att hormonbalansen i kroppen styr var din kropp väljer att lagra fett. Utifrån sina testresultat har Charles Poliquin tagit fram ett program för att hjälpa människor att få bort fett på oönskade ställen.

Se över livsstilen

Magnus Ågren, personlig tränare i Stockholm, arbetar med Biosignature. Han mäter fettet i olika hudveck hos sina kunder med en speciell "kaliper" och tar sedan fram individuella program för punktförbränning av fett.

- Jag har sett att det verkligen går att påverka fettdepåerna på speciella ställen på kroppen. Det gäller att se över kosten och livsstilen och lägga in rätt träning. Generellt gäller det att sova tillräckligt mycket, äta mer protein och träna med tuffare styrkeövningar, även som kvinna, säger han.

Katarina Woxnerud/MåBra/TT Spektra

feature@ttspektra.se

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons