Annons
Nyheter

Hur omordern är du?

Nyheter • Publicerad 4 december 2008

I dessa adventstider upptäckte jag i går att det är lätt att ta reda på hur omordern man egentligen är. Åkte i går kväll i ett nybyggt villaområde. Där ligger husen tätt, och alla ser ut att tävla om att ha det senaste. Detta gäller allt från det inrede man ser utifrån till stenläggningar runt husen. Inte ett enda av alla dessa husen hade en traditionell 7-armad adventsljusstake i sina fönster! Det var framförallt stjärnor som gällde, ju större desto bättre!

Jag konstaterade att ska man vara inne ska man alltså inte längre använda sina gamla adventsstakar, utan investera i stjärnor, överallt. Själv har jag flera traditionella adventsljusstakar, så omordern är jag. Jag har faktiskt stjärnor också, men dessa är i de fönster som vettar från gatan, så dessa ser man bara om man är inne i huset. Tur att jag inte bor i dessa nybyggda områdena, eftersom det i mitt fall handlar om att jag faktiskt gillar mina adventsljusstakar. Var och en har en given plats, det skulle kännas konstigt att ställa den som är avsedd till köket i ett annat rum...

Så vill du ta ett snabbtest och kolla hur omordern du är, rannsaka dig själv och se om du verkligen har bytt ut alla adventsljusstakar mot stjärnor! Annars kanske du är som jag, lite omordern, men fäst vi de ljusstakar du har!

Fredrika Thornander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons