Annons
Nyheter

Schweiz - en svårslagen världssexa

En förlust på de senaste 25 landskamperna och rankat som världens just nu sjätte bästa landslag. Det är Schweiz, det. Då säger matchbevakaren Lasse Jacobsson: - Det känns som en rätt öppen match. Jag tycker att vi kan gå in till den med tillförsikt och jag tror att de gör det också.(TT)
Publicerad 2 juli 2018

Den nybyggda, väldiga arenan i S:t Petersburg, är nästa stopp på landslagets VM-äventyr. Den 30-gradiga hettan vid basen i Gelendzjik vid Svarta havet har bytts mot 13 grader, duggregn och kalla vindar som drar in från Finska viken.

Men så är kontrasterna påtagliga i världens till ytan största land.

Annons

Och det här vet vi:

Janne Andersson & Co vill inget hellre än besöka Samara också, industristaden sydost om Moskva. Där spelas kvartsfinalen mot antingen Colombia eller England den 7 juli om Schweiz klaras av i åttondelsfinalen på tisdagseftermiddagen.

Koll sedan i höstas

Lasse Jacobsson, matchbevakare tillsammans med Roger Sandberg och Tom Prahl, fick redan i höstas Schweiz på sin lott. Det visar hur noga landslaget planerat för vidare spel efter gruppspelet. Det Schweiz han såg då och har sett under VM är i stort sett detsamma.

Skillnaden nu är att halva backlinjen måste bytas ut på grund av att mittbacken Fabian Schär och högerbacken Stephan Lichtsteiner är avstängda.

””

Ändå vill Jacobsson inte göra ett stort nummer av de defensiva ommöbleringarna. I Michael Lang och Johan Djourou finns dugliga ersättare.

””

Offensivt kan byten till och med stärka Vladimir Petkovics lag.

””

"Svårslaget lag"

Schweiz har bara förlorat en match på två år - mot Portugal i VM-kvalet i höstas.

””
””
””

Varnar för Shaqiri

””
Annons

Jacobsson pekar ut Shaqiri som det kanske främsta hotet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons