Annons
Nyheter

Sammanhållning nyckeln till japansk skräll

Ett våghalsigt taktikdrag, och en liten bit av tur, tog Japan vidare - till den stjärnsprängda halvan av slutspelsträdet. I åttondelsfinalen mot Belgien har de blå samurajerna alla odds emot sig - och endast gemensamt kan de trotsa dem.(TT)
Publicerad 1 juli 2018
””

För en svensk är inte den japanske Southamptonbackens ord helt främmande, då sammanhållningen varit a och o på Sveriges väg till framgång i detta mästerskap.

Samtidigt - för att Japan ska rå på stora, starka Belgien så ska det till en lagenhet som är sammansvetsad av lim med dunderhonungskvalitet.

Annons

"Vill betala tillbaka"

Det som dock redan, bevisligen, finns i den japanska truppen är lojalitet och tilltro till den relativt nyinsatte förbundskaptenen Akira Nishino, som tog över efter sparkade Vahid Halihodzic bara ett par månader innan VM-premiären.

Taktiken som beordrades i slutet av gruppspelsmatchen mot Polen var vågad, riskabel och kontroversiell.

””

Nishino ursäktade sig till spelartruppen för sin order då. Och hoppas att hans lag ska skicka en ursäkt till de uttråkade supportrar som visslade ut laget under Polenmatchen.

””

"Kom ihåg Wales"

Pressen att prestera ligger dock främst på Belgien. Trots en gyllene generation med spelare som Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku och Eden Hazard till förfogande så har framgångarna på mästerskapsscenen uteblivit, där 1-3-debaclet mot Wales i EM-kvartsfinalen för två år sedan ligger på minnet.

””

I gruppspelet i årets mästerskap, må så vara mot lag som Panama och Tunisien, har dock den belgiska offensiven florerat.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons