Annons
Nyheter

Kane ska infria en nations förhoppningar

Det största hotet mot svenskt avancemang till en semifinal i fotbolls-VM stavas Harry Kane. Den engelske landslagskaptenen leder turneringens skytteliga och har siktet inställt på att överlista Granqvist och kompani.(TT)
Publicerad 6 juli 2018

"En fotbollshjälte nationen kan vara stolt över", skanderade tabloiden Daily Mail inför VM. Orden utgör rubriken i en text som jämför Harry Kane med Bobby Moore, en fotbollsklenod vars nästintill mytologiskt upphöjda anseende i England lär bestå så länge han förblir den ende lagkaptenen som fört sitt landslag till VM-guld.

I Harry Kane har den fotbollskonservativa delen av England fått en kelgris som är lätt att omhulda. 24-åringen från nordöstra London beskrivs som en ödmjuk världsstjärna som för en tillvaro fjärran den sortens excesser som gjorde hans föregångare i kaptensrollen - Wayne Rooney och David Beckham - till ständiga föremål för skandalrubriker.

Annons

Målrekord 2017

Men det är inte bara de som tycker om Kane enbart för att han har färre (inga) tatueringar än sin bespottade landslagskollega Raheem Sterling som har fått upp ögonen för Englands nummer nio.

De senaste säsongerna har Harry Kanes näsa för mål varit en bidragande orsak till att hans klubblag Tottenham Hotspur bitit sig fast i toppskitet i Premier League, och även imponerat i Champions League där bland andra Real Madrid besegrades i gruppspelet i höstas.

I fjol skrev Kane in sig i rekordböckerna när han gjorde flest Premier League-mål (39) under ett kalenderår, inklusive sex hattrick - också det ett rekord. Trots att han nyligen skrev på ett nytt kontrakt med Tottenham som sträcker sig till 2024 så vägrar frågeställningen om han inte har vuxit ur Londonlagets vita ställ, och är redo för en mer välrenommerad klubbadress, att dö ut.

"Redo för allt"

Siffrorna talar för att Harry Kane är en komplett anfallare. Engelsmannen är fysiskt stark nog att spela med ryggen mot mål, och rättvänd besitter han den sortens teknik som gör honom målfarlig både i och utanför straffområdet.

Men hans främsta styrka är, förutom en nästintill synsk förmåga att läsa det offensiva spelet och likt den notoriske italienske måltjuven Filippo Inzaghi hitta ytorna mellan försvararna, en stark tilltro på sin egen förmåga

””

Så hur ska han stoppas? Kanske inte alls. En möjlig lösning är att i stället göra livet svårt för Kanes lagkamrater.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons