Annons
Nyheter

Historiskt VM-brons till Belgien

Brons till Belgien - och första VM-medaljen i fotboll till landet någonsin. Ett tidigt mål av Thomas Meunier och ett sent mål av Eden Hazard avgjorde bronsmötet mot England. - Spelarna förtjänar detta, säger förbundskaptenen Roberto Martinez.(TT)
Publicerad 14 juli 2018

Både England och Belgiens förbundskaptener beskrev svårigheterna att ladda om till en bronsmatch inför mötet, det andra lagen emellan i VM.

Förra gången, i den avslutande gruppspelsmatchen som Belgien också vann, var båda lagen redan klara för avancemang - och lagens intresse för bronsmatchen kändes stundtals liknande.

Annons

Meunier med tidigt mål

England bytte fem spelare inför matchen som Gareth Southgate kallat "matchen som ingen vill spela" och hans b-betonade lag åkte på ett tidigt baklängesmål.

Thomas Meunier var tillbaka efter sin avstängning i semifinalen och visade direkt att han saknats. Redan i den fjärde minuten gjorde han 1-0 efter ett fint anfall och inlägg av Nacer Chadli.

Den första halvleken var annars ganska avslagen, och England hade svårt att skapa farliga lägen.

””

Han var besviken över att inte ha gjort några mål i de senaste matcherna men ser ljust på Englands framtid.

””

"Ville göra Belgien stolt"

Engelsmännens riktigt farliga chans kom i den 70:e minuten, men Eric Diers skott räddades vasst av hans Tottenham-kollega Tony Alderweireld på mållinjen.

Belgiens lagkapten Eden Hazard avgjorde sedan mötet med tio minuter kvar av matchen. I den 82:e minuten placerade han in bollen efter en kontring.

””

VM-bronset är Belgiens första i historien. England har ett guld från 1966 sedan tidigare, men blir alltså utan medalj den här gången. Även 1990 förlorade de bronsmatchen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons