Annons
Nyheter

Deschamps blir historisk vid VM-guld

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps är snubblade nära att skriva historia igen. Vid ett franskt VM-guld blir han den tredje någonsin att vinna titeln både som spelare och förbundskapten.(TT)
Publicerad 12 juli 2018

Vid EM på hemmaplan 2016 ledde Didier Deschamps sitt Frankrike till final, där det sedan blev en svidande förlust mot Portugal.

Landslaget har inte riktigt kunnat släppa det som hände för två år sedan, vilket motiverar dem nu, menar Deschamps.

””
Annons

Kan vinna dubbelt

Finalförlusten må fortfarande svida för Deschamps, men nu är han snubblande nära att göra en exklusiv skara tränare sällskap - de som vunnit VM som såväl spelare som förbundskapten.

Brasilianaren Mario Zagallo vann VM-guld som spelare 1958 och 1962 och som förbundskapten 1970. Senare tog Franz Beckenbauer det steget längre när han blev den första, och hittills enda, att vinna dubbeln som lagkapten och förbundskapten för Västtyskland (1974 och 1990).

Nu kan alltså Deschamps, som ledde Frankrike till VM-guldet 1998 med lagkaptensbindeln runt armen, upprepa Beckenbauers bedrift.

Men han tycker inte att han kan utnyttja det som hände på fransk mark för 20 år sedan.

””

Varit kritiserad

Coachen har trots framgången på posten inte bara fått ros hos den breda massan. Kritikerna menar att han snarare är lagets svaga länk - att han till exempel inte är så taktiskt skicklig, att laget saknar en identitet - och att det räcker långt med lite tur med tanke på kvaliteten hos spelarna, skriver Independent.

Inom gruppen verkar det dock vara ett icke-problem.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons