Annons
Nyheter
Det har klagats en del på det tröga ismetet efter stor gädda i vinter men nu verkar det äntligen ha lossnat.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2010
Foto: 

Två gäddor på över 12 kilo denna vecka är verkligen ett trendbrott och fortsätter det så här så kan vi vänta oss många storgäddor innan isen försvinner.

Största ismetade gäddan i vinter kommer ifrån Viskan och är tagen av Jimmy Skoglund , Borås. Vågen visade på 12240g och måttbandet 114cm. En mycket värdig representant för ån bestånd av storgädda som efter vägning och mätning fick simma tillbaka. Den andra 12-kilosfisken togs av Jarmo Purola från Örby. Detta var Jarmos första ismetepass och en bättre start kan man väl knappast önska sig. En annan som också nyligen premiärfiskat med ismete är 13-årige Albin Ekström från Olsfors. Albin fiskade på Anten tillsammans med Robin Johnson när en gädda på fina 6,7kg tog på en av mörtarna.

Annons

Häftigt pimpelfiske efter udda arter

Lakefisket fortsätter att vara populärt och på Öresjös is ses pannlampor lysa i stort sett varje kväll. Mikael Dahlgren och Jörgen Röllgårdh tog med sig 15 konfirmander ut på isen en sen vardags eftermiddag i förra veckan. Efter lite instruerande så var man snart igång med pimplandet och det dröjde inte särskilt länge innan det började nappa. Totalt fick man upp 4 lakar samt tappade ett par stycken. Jörgen själv stod för kvällens största på 2,55kg. En annan udda pimpelfiskart, åtminstone i vår region, är insjööringen. Ett flertal rapporter visar dock på ett visst mönster att just pimpel kan vara ett sätt att komma i kontakt med dessa sällsynta fiskar i vissa sjöar. I ÅsTolken har det varje isvinter fångats ett antal öringar på upp till 4-5kg på just pimpelfiske från is. I år har jag redan hört talas om 3st samt någon tappad. Årets största hittills är en praktfull bonusfisk på 3,74kg tagen av Antero Honkanen från Fristad.

Fredrik Larsson

Kaj Svensson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons