Annons
Nyheter

Ny storgös från ÅsTolken

Mikael Hurnasti lånade kompisen Teemu Huttulas väl infiskade storgösbåt och tog sig en nattlig trollingtur på Ås-Tolken.
Nyheter • Publicerad 6 september 2010

Med i båten fanns Mikaels far Alpo. På Alpos Nils master-wobbler högg en av sjöns många stora gösar. Vågen visade 6 240 gram.

Trollingfisket efter gös har i sommar varit rekordartat. Fiskar på 5–7 kg har varit vardagsmat och antalet gösar över 6 kg är närmast svinlande.

Annons

Ås-Tolken är en sjö som i sommar bjudit på mycket bra fiske och många har här i år fått sina drömfiskar. Senast i raden är Alpo Hurnasti från Svaneholm.

Hösten är den tiden då trollingfisket efter gös alltmer övergår i djupare fiske. För de som någon gång vill testa på vertikalfiske är denna tid perfekt.

Fisken jagar fortfarande aktivt under stora delar av dagen men är mer stillastående än under högsommaren vilket gör att just vertikalfisket är extra effetivt.

Just det pelagiska vertikalfisket har på senare år slagit igenom stort och framför-allt den stora gösen verkar vara extra åtkomlig med detta fiske.

Gös

6 240 g, 76 cm, tagen på trolling/Nils Master i ÅsTolken av Alpo Hurnasti, Svaneholm.(kval.)

2 600 g, 64 cm, tagen på trolling i Åsunden av junioren Denize Lundqvist, Bollebygd.

1 100 g, 51 cm, tagen på mete i Åsunden av junioren Adam Jacobsson, Viskafors.

Öppen klass/Pigghaj

1 910 g, 87 cm, tagen på pilkfiske/pilk vid Lilla Middelgrund av junioren Anton Nielsen, Länghem.

Mört

78 g, 19 cm, tagen på mete/mask i Bollebygd av junioren Albin Fagefors.

Abborre

200 g, 24 cm, tagen på trolling i Åsunden av junioren Denize Lundqvist, Bollebygd.

23 g, 13,5 cm, tagen på mete/mask i Bollebygd av junioren Albin Fagefors, Viskafors.

Kaj Svensson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons