Annons
Nyheter

"Vad gör jag om min son mobbas i skolan?" - BT:s barnexpert svarar

Skolkuratorn Eva-Lena Hellman svarar på läsarnas frågor.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2008
Kuratorn Eva-Lena Helman svarar på läsarnas frågor.
Kuratorn Eva-Lena Helman svarar på läsarnas frågor.Foto: 

Hej.

Jag misstänker att min son blir mobbad i skolan. Vad ska jag som förälder göra?

Annons

Eva-Lena Hellman svarar:

Först är det viktigt att du själv försöker ta reda på så mycket som möjligt om hur din son har det i skolan genom att prata med honom. Om din oro kvarstår eller stärks så tag kontakt med någon vuxen på skolan som du känner förtroende för; klassföreståndare, rektor, kurator eller skolsköterska.

Låt sedan han eller hon prata med ditt barn. Ibland kan det vara lättare för barnet att tala med någon "extravuxen" eftersom många barn känner att de inte vill oroa sina föräldrar och därför inte berättar allt.

Därefter är det, beroende på om man konstaterat mobbing, viktigt att agera utifrån den "lika behandlingsplan" skolan har. Detta kan se lite olika ut på olika skolor, men det gemensamma är att skolan har en skyldighet att ta itu med problemet och försöka motverka detta.

Du skriver inte hur gammalt ditt barn är, men beroende på hur illa han mår kan du också be om att han får tillfälligt samtalsstöd för att han skall få stöd i att återupprätta självkänslan, som ibland kan få sig en knäck.

Lycka till!

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons