Annons

Blommor till uppskattad badvakt

Björn Stensson var lite nervös och trodde han skulle in till chefen på möte. I stället fick Stadsparksbadets biträdande föreståndare BT-buketten av Agneta Carlsson som är flitig gäst på Björns vattengymnastikpass.
Familj • Publicerad 5 maj 2008
Foto: 
Björn Stensson och Agneta Carlsson flankerad av de glada medarbetarna på Borås Stadsparksbad.
Björn Stensson och Agneta Carlsson flankerad av de glada medarbetarna på Borås Stadsparksbad.Foto: Maria Hjulström

– Jag blir alldeles rörd! Vad säger man när man får något sådant här kastat på sig, utbrister Björn då Agneta överlämnat BT-buketten.

En stor del ur personalstyrkan hade samlats i personalens kök för att få se Björns min.

Annons

– Var inte blyg, ropar hans arbetskamrater mellan ap-plåderna och det går inte att ta fel på att Björn är uppskattad.

– Det här väger så mycket mer än någon annan uppskattning. Saker som detta är arbetets framsida, säger en glad Björn efter att Agneta sagt sin motivering.

– Det skulle vara lönen då, säger Björn till svar på frågan vad arbetets baksida är, me-dan han sneglar på sin chef.

I motiveringen skrev Agneta till BT: ”Jag skulle bli mycket tacksam om Björn Stensson som är badvakt vid Stadsparksbadet skulle kunna få en av era fina BT-buketter. Första gången jag medverkade på vattengymnastiken för ett tiotal år sedan var det Björn Stensson som höll i den. Det är framför allt mycket hans förtjänst att jag går där fortfarande. Björn är alltid glad, positiv samt har ett mycket engagerande sätt. Han frågar alltid hur man mår, hur det är och har alltid någonting positivt att säga. När han är ledare för vattengymnastiken har han också ett mycket glatt och engagerande sätt. Jag tänker ofta på hur roligt det är att komma och besöka badhuset när det arbetar sådana människor som Björn där. Tänk att kunna visa kunderna en sådan positiv inställning och vara så engagerad i sitt yrke. Det är vad jag kallar för att vara serviceinriktad och professionell.”

Nästan allt är roligt

Björn har arbetat i badhuset sedan 1969, och vattengymnastik har han varit ledare för nästan hela tiden. Han berättar att man som personal gör nästan allting som exempelvis ger simlektioner och tar hand om lokalen.

– Och försöker vara trevlig dessutom, säger Björn med glimten i ögat.

Han säger att nästan allt är roligt.

– Fast det är klart att man inte varje dag springer upp med ett leende. Det bästa är om gästerna slipper se mitt elände. Och det är väl det som är styrkan i att vara serviceinriktad, att inte visa sådant.

Om vattengymnastiken säger Björn att alla ledarna har sitt egna program med sin personligt valda musik.

Annons

– Vi har stor frihet att göra vårt egna program, säger han.

På frågan om vad Björn valt för musik till årets program får han gliringar från arbetskamraterna.

– Ja, du har väl en ny låt i år, säger någon lite bitskt men hjärtligt och alla skrattar.

Dagens vackra BT-bukett är bunden av Anita Backelin. Den innehåller orange gerbera, limefärgad santini chryss, orange lilja, lime hyperikum, orange ros och gul-orange nejlika. Det gröna består av texasstrån, salal och läderblad.

Maria Hjulström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons