Annons
Nyheter

10 SMS om dagen ska få hem Linderoth?

Nyheter • Publicerad 10 december 2008

Hejdå och tack för de här åren Kejsar August. Visst känns det tråkigt att Andreas lämnar efter tre bra år, dessutom till en dansk andra divisionsklubb. Det känns mest löjligt när han i det avseendet pratar om äventyr eller utmaning. Men visst, lönen är väl förmodligen bättre...

Igår avverkade IF Elfsborg ett av mig mycket uppskattat medlemsmöte. Jag tycker att det är helrätt att ge medlemmarna möjlighet att ta del av information och få möjlighet att ställa frågor till ansvariga inom föreningen. En längre sammanfattning om mötet går att läsa på elfsborg.se men det mest intressanta är att IFE fortfarande inte är bolagiserat. Möjligheten finns dock för styrelsen när de anser att behovet finns.

Annons

Med tanke på bolagisering så följer jag med intresse diskussionen kring den så kallade 51% regeln i Sverige. Som det är nu får inga svenska klubbar ägas till mer än 49% av privatpersoner. Exempel på redan bolagiserade och delvis aktieägade klubbar är AIK, DIF och ÖIS. Det finns krafter där bland annat SvFF vill att 51% spärren skall tas bort. Jag ställer mig starkt kritiskt till ett system där föreningarnas medlemmar inte har " majoritetsägande" av föreningen. I t.ex. Österrike är det vanligt att klubbar helt ägs och drivs som företag där de utan problem kan byta namn på klubben beroende på vem som betalar mest just då. Ett av de mest skrämmande exemplena är Austria Salzburg som för några år sedan bytte namn till Red Bull Salzburg trots massiva protester från supportrarna.

Tillbaka till medlemsmötet så berättade Stefan Andreasson skämtsamt på frågan om hurvida Tobbe Linderoths framtid finns hos "Di Gule!" eller inte, att Mathias Svensson bearbetar honom med ca. 10 SMS om dagen. En skadefri Tobbe på mitten hos IFE 2009 skulle smaka mumma...

Eric Sjölin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons