Annons
Nyheter

TV: "Jag känner att Elfsborg var rätt val för mig"

Mellan tre och fyra miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 3 december 2008
Elfsborgs ordförande Bosse Johansson, till vänster, nyförvärvet Martin Ericsson samt Stefan Andreasson är alla nöjda med affären.
Elfsborgs ordförande Bosse Johansson, till vänster, nyförvärvet Martin Ericsson samt Stefan Andreasson är alla nöjda med affären.Foto: Tomas Karlsson

Så mycket kostar det för Elfsborg att köpa loss önskespelaren Martin Ericsson från Bröndby.

– Vi är överens med Bröndby om att inte gå ut med summan, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

Annons

Enligt BT:s källor ligger prislappen på drygt tre miljoner kronor. Danska uppgifter säger 3,1 miljoner danska kronor – vilket motsvarar fyra miljoner svenska kronor.

Klart är att Elfsborg tar hela affären ur egen kassa. Utan att kommentera själva summan säger Bosse Johansson:

– Den här affären tillhör våra största ur egen kassa.

Före Ericssonköpet var Elfsborg på väg mot ett nollresultat i år, och det egna kapitalet låg på 40 miljoner kronor inklusive 15 miljoner för spelartruppen.

Det finns alltså pengar till fler liknande affärer.

– Ja, fast vi måste måna om vår ekonomi långsiktigt. Målsättningen är att inte tära på det egna kapitalet, utan att det skall ligga på minst 50 procent av personalkostnaderna, säger Bosse Johansson.

Omkring fyra miljoner kronor är billigt för en drömspelare. Elfsborg har länge sökt en offensiv mittfältare. Ericsson och Cesar Santin är namn som florerat.

Tränare Magnus Haglund är nöjd med köpet:

– Martin är en viktigt byggsten i vårt lagbygge. Vi har sökt den ultimata lösningen på 10-rollen, och jag känner att vi funnit den med Martin.

Enligt uppgift var Ålborg med i dragkampen om Ericsson. Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson förklarar varför Elfsborg vann:

– Vi har väldigt goda relationer med Bröndby, och de märkte att Martin ville flytta hem. Sedan agerade vi så snabbt att andra svenska klubbar inte hann förstå att Martin var ute på marknaden.

Johan Rydén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons