Öis ingen match för Elfsborg

Elfsborg tog en övertygande vinst mot gästande krislaget Öis.
Nyheter • Publicerad 23 februari 2011

Slutresultatet stannade på blygsamma 3-1. Med lite mer skärpa i avsluten kunde siffrorna ha blivit betydligt högre.

Elfsborg tog direkt kommandot framför 340 frusna åskådare på Borås Arena. Med tålamod i passningsspelet och kvicka anfall längs kanterna var det bara ett lag på planen under stora delar av matchen.

Trots en lång rad jättelägen, där James Keene och Stefan Ishizaki var de värsta målsumparna, blev det inte mer än tre mål framåt för hemmalaget.

Niklas Hult öppnade målkontot med en fin lobb över duktige Öis-keepern Peter Abrahamsson i mitten av första halvlek.

I andra halvlek tog Elfsborg över totalt och 2-0 kom när Daniel Nordmark tryckte in en boll från öppet läge i straffområdet. Efter att inbytte Joel Johansson petat in 3-0 fem minuter före full tid trodde publiken att matchen var stängd. Men Öis tröstmålade i 87e minuten.

Efter matchen var tränaren Magnus Haglund nöjd med viljan hos spelarna, men mindre nöjd med oskärpan framför mål.

– Vi skapar mycket och borde ha gjort ytterligare 5-6 mål i andra halvlek. Mot en bättre motståndare hade alla missar straffat sig. Sen är det inte okej att släppa in mål mot ett lag som Öis, sade Haglund och gav beröm till Niklas Hult.

– Hult har varit en av våra bästa spelare i alla träningsmatcher. Det kan bli hans år i år.

Förra säsongen blev det blygsamt med speltid för vänstermittfältaren, men i år siktar han på mer.

– Jag har gjort några mål och fått spela mycket, vilket ger självförtroende, sade Hult och sken upp när han hörde Magnus Haglunds lovord.

– Det hade varit skitbra om det blev mitt år. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt, men jag tar det match för match.