Annons
Nyheter

Oavgjort i glödhett derby

Det västsvenska derbyt mellan Elfsborg och Göteborg hettade till ordentligt.
Nyheter • Publicerad 23 september 2010

Medaljkampen bjöd på ett rött kort, tio varningar och två mål.

Men krysset gladde knappast något av lagen.

Annons

Med 15 499 på läktarna bjöd Elfsborg och Göteborg på ett pulserande och intensivt derby. Det var heta känslor, kamp och tuffa dueller. Eller vad sägs om ett rött kort och tio varningar. Det märktes att det inte enbart var rivaliteten som påverkade aktörerna utan även jakten på medaljerna och spel i Europa. Göteborg ville i kapp och Elfsborg ville hålla avståndet till de blåvita.

– Det smäller på bra men i ett sådant här derby tycker jag att man kan tillåta lite mer. Det var ju inte några fula grejer som gav varningar, sade Jon Jönsson.

– Det blir så när det är två lag som vill vinna och det är så det ska vara. Men det var kanske lite i överkant, sade Stefan Selakovic.

Mest kritisk var Elfsborgslägret över James Keenes utvisning på övertid efter en situation med Nicklas Carlsson.

– Helt otroligt. Jag landade på marken och fick två knän i huvudet av Carlsson, sedan försökte jag bara ta mig upp och jag är ganska säker på att jag inte sparkade honom, sade Keene.

Elfsborgstränaren Magnus Haglund får nu klara sig utan en avstängd fyrling till nästa kamp – Anders Svensson, Stefan Ishizaki, Daniel Mobaeck och James Keene. Ett tungt slag i jakten på medaljerna. Speciellt med tanke på att Örebro tog tre poäng mot Gefle.

– Men andra får kliva fram och att ta in tre poäng på sex matcher är inte omöjligt, sade Jönsson.

Det var gästande Göteborg som omgående tog initiativet genom Tobias Hysén som sprang sig fri och rullade in 1–0 i den femte minuten. Elfsborg inledde sedan jakten på kvitteringen som, efter en rad missade lägen, Jon Jönsson ordnade. Han dundrade in en frispark under Göteborgs mur.

– Det är bedrövligt hur vi ställer upp muren och att några vänder ryggen till. Det har hänt tidigare i år och det är jag jättebesviken över, sade Göteborgs tränare Jonas Olsson.

Göteborg är obesegrat i fyra raka matcher och tuffar vidare i jakten på topplagen, nästa anhalt är Malmö.

– Det är en svår match men vi vann där förra året och är i bra form. Jag tycker det är öppet, sade Selakovic.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons