Annons
Nyheter

Johan Wiland: "Det skulle vara en dröm att spela utomlands"

...Elfsborgs målvakt, som efter halva allsvenskan endast har släppt in fem mål.
Nyheter • Publicerad 25 juli 2008
Foto: Bengt Lagerstedt/arkiv

På söndag väntar bortamatch mot FK Riga i returmötet i Intertotocupens tredje omgång, där kryss räcker för att Wiland och kompani ska avancera till Uefacupens andra kvalomgång.

Hur är läget – ni har ett tufft matchprogram?

Annons

– Ja, det har vi och i dag (fredag) har vi fått ledigt. Det har blivit väldigt tajt mellan matcherna och det tär på kroppen.

Fyra poäng upp till Kalmar efter 15 omgångar. Hur tänker ni kring fortsättningen av allsvenskan?

– Det är klart att vi vill vara med och slåss där uppe. Och nu har vi ju ett kanonläge i tabellen.

Elfsborgs framgångsrecept?

– Det har nog att göra med vårt defensiva arbete den här säsongen. Vi tyckte nog att vi släppte in lite för mycket mål förra året, så nu har vi jobbat på det.

Och nu är du allsvenskans bästa målvakt (räddningsprocent 91). Hade du väntat dig succén?

– Haha. Nej, men det handlar om att allt måste stämma. Just nu känns vi fruktansvärt bra defensivt och utespelarna gör ju också ett fantastiskt bra jobb.

Hur tänker ni inför Riga på söndag?

– Vi vet ju att vi klarar av dem (1–0 första matchen). De backade hem väldigt mycket sist, men nu kan det ju bli ett helt annat spel. De måste ju göra mål.

Annars, det ryktas om att du kan vara på väg till FC Köpenhamn?

Annons

– Det ryktas mycket. Men jag vet att de har varit intresserade förut och att de har hört av sig nu igen. Mer än så vet jag inte. Fast det är klart att det skulle vara en dröm att få spela utomlands, även om jag trivs jättebra i Elfsborg.

Lisa Edwinsson

TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons