Nyheter

Joackim Jörgensen till Elfsborg

Elfsborg har gjort klart med den norske mittfältaren Joackim Jörgensen, 23. Han presenterades vid 15-tiden på en presskonferens. Läs rapporteringen här!
Nyheter • Publicerad 20 december 2011
Joackim Jörgensen är Elfsborgs senaste nyförvärv.
Joackim Jörgensen är Elfsborgs senaste nyförvärv.Foto: Anders Robertsson

Sagt på presskonferensen

Bosse Johansson , ordförande i Elfsborg, inledde:

– Vi är mycket glada över att vi skrivit kontrakt med Joackim Jörgensen.

Stefan Andreasson , klubbchef:

– Det är oerhört spännande att få en norrman till Borås. Kjetil Pedersen var det väl sist och jag är säker på att det här också kommer bli bra. Joackim kommer få tröjnummer fyra och kontraktet sträcker sig över fyra år. Joackim ansluter den nionde januari.

Jörgen Lennartsson , tränare:

– Jag följde Joackim redan när jag var i Norge men ekonomin satte stopp för en värvning då.

– Vi får en spelare som gjort bra insatser i Sarpsborg hela säsongen. Det är en klok och slitstark spelare som är duktig på att stänga ytor, har bra passningsspel, vasst skott och är nickstark.

– Om man ska jämföra med någon tidigare elfsborgsspelare med liknande egenskaper som Joackim så är det Jari Ilola.

Joackim Jörgensen :

– Jag är mycket glad över att vara en del av Elfsborg och ska ge allt för klubben. Jag vill även passa på att tacka för det fina mottagandet jag har fått i dag.

*****

23-åringen värvas från Sarpsborg, som slutade sist i årets Tippeliga. Där spelade han 28 av lagets 30 matcher.

Det här är Elfsborgs första nyförvärv efter att Jörgen Lennartsson tog över tränarrollen i klubben och enligt uppgifter till BT har en av hans prioriteringar varit att förstärka innermittfältet. I dagsläget ser Lennartsson Anders Svensson och Oscar Hiljemark som sina alternativ som defensiva mittfältare och därför värvas Jörgensen.

Joackim Jörgensens drömmål från en match i somras:

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.